top of page

Suomalaiset ovat keksijöinä euroopan neljänsiä

Päivitetty: 17. syysk.


Suomalaiset ovat keksijäkansaa. Työelämämme on täynnä käytännönläheisiä “keksijöitä”, jotka haluavat tehdä asioita itse ja omalla tavallaan, mutta paremmin kuin kukaan muu ennen heitä. Eri kylillä ja mökeillä on lukemattomia viritelmiä erilaisiin käytännön haasteisiin. Joskus tämä tarkoittaa, että keksimme pyörän uudelleen, mutta toisinaan käsissämme on tuote, jolla on potentiaalia nousta suureksi innovaatioksi, joka muuttaa alaa tai jopa koko maailmaa. 

Vuonna 2023 Suomi sijoittui neljänneksi Euroopan tilastoissa kun verrataan patenttihakemusten määrää maan väkilukuun suhteutettuna (patenttien määrä per miljoona asukasta).


  1. Sveitsi 1 085 kpl 

  2. Ruotsi 495 kpl 

  3. Tanska 445 kpl 

  4. Suomi 422 kpl 

  5. Alankomaat 402 kpl



Taustalla monta perkelettä


Moni keksijä on kerännyt laajan tieto-taidollisen taustan vuosien, tai jopa vuosikymmenten, työelämän aikana. Kokemus eri aloilta ja työtehtävistä on muovannut heidän ajatteluaan ja antanut heille kyvyn tunnistaa mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät ongelmia. Brionellakin olemme työskennelleet satojen, jopa tuhansien, eri keksintöjen parissa vuosikymmenten aikana. Tuotekehitysprojekteissa näemme usein ratkaisuja erilaisiin haasteisiin koska olemme ratkaisseet samankaltaisia ongelmia muiden tuotteiden kanssa.


Keksintöjen taustalla on usein yrityksiä ja epäonnistumisia, joskus on myös huudettu perkelettä.

Ideat keksintöihin eivät yleensä synny steriileissä toimistoissa tai laboratorioissa, vaan käytännön haasteiden keskellä, kun keksijä kohtaa ongelman, joka vaatii ratkaisua. Yksi keksijä kertoi, että hänen innovaationsa sai alkunsa kesämökillä, kun hän yritti korjata rikkoutunutta Kärcherin painepesuria. Parin kaljan jälkeen hänelle tuli idea, joka lopulta johti täysin uudenlaisen tuotteen syntyyn. Tämä ei käsittääksemme ole täysin tavatonta että parhaat ideat syntyvätkin juuri toimiston ulkopuolella.




Ideasta tuotantoon on liian pitkä. Teemme siitä lyhyemmän


Vaikka me suomalaiset olemmekin luovaa "tee-se-itse"-kansaa, niin ideasta kaupalliseksi innovaatioksi on yleensä pitkä. Vaikkakin olemme neljänsiä patenttien määrässä, niin olemme huomanneet että keksijät tarvitsevat apua ja kumppanuutta mikäli idea oikeasti joskus pääsisi markkinoille. Harvasta ideasta tulee yhtään mitään. Uskomme että tähän osasyynä on oikeiden kumppanien puuttuminen. Kun teemme yhdessä, pääsemme yleensä pidemmälle.



Brionella haluamme olla mukana uusien ideoiden ja tuotteiden kaupallistamisessa. Usein yhteistyömme keksijöiden kanssa alkaa siitä, että he valitsevat meidät strategiseksi kumppanikseen, koska vakuutamme heidät työmme laadusta, ammattimaisuudestamme ja innokkuudestamme kehittää uusia ratkaisuja. Koska meillä Brionella ei ole pelkästään asiantuntemusta valmistuksesta, vaan myös tuotekehityksessä, niin voimme olla mukana jo suhteellisen varhain.


Yhteistyömme syventyy usein nopeasti, ja voimme ottaa vastuullemme koko suunnitteluprosessin, mikä mahdollistaa jatkuvan tuotekehityksen ja prototyyppien valmistamisen. Tämä prosessi on ollut ratkaiseva tekijä monien asiakkaidemme kasvussa ja heidän tuotteidensa nopeammassa markkinoille tuomisessa. Tällainen yhteistyö ei ainoastaan auta asiakkaitamme, vaan se myös tarjoaa meille mahdollisuuden olla mukana kehittämässä maailmaa parempaan suuntaan.


Esimerkki keksinnöstä

Yksi keksinnöistä jonka kanssa olemme tehneet työtä liittyy veteen. Vesi on yksi maailman arvokkaimmista resursseista, ja sen säästämiseen liittyvät innovaatiot ovat kriittisen tärkeitä teollisuuden eri sektoreilla. Olemme saaneet työskennellä keksinnön parissa, joka voi mullistaa vedenkäytön teollisuuden prosesseissa. Kyseessä on teknologia, joka mahdollistaa veden ja muiden nesteiden tehokkaamman käytön eri sovelluksissa. Tämä innovaatio ei ainoastaan vähennä vedenkulutusta, vaan tarjoaa kestäviä ratkaisuja laajalla skaalalla. On erityisen palkitsevaa olla mukana tuomassa suomalaisia keksintöjä maailmalle jotka tekevät ympäristöstämme kestävämpää.



Suomalaisen yrittämisen ytimessä


Suomen maaperä on täynnä kekseliäitä ihmisiä, joiden intohimo kehittämiseen ja uuden luomiseen synnyttää jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluita, jotka voivat tehdä maailmasta paremman paikan. Olemme kuitenkin vielä Ruotsia jäljellä keksintöjen tuotteistamisessa ja kaupallistamisessa. Brionella haluamme olla nostamassa Suomea innovaatioiden kärkimaaksi. Me tiedämme kokemuksesta että suomalaisilla kyllä ideoita riittää. Haluamme olla rohkaisemassa keksijöitä ottamaan yhteyttä, niin voimme keskustella mahdollisesta yhteistyöstä. 

Uskomme, että parasta mahdollista tulevaisuutta rakennetaan yhdessä. Suomalaisen työn ja innovoinnin ytimessä on halu tehdä asiat paremmin, kestävämmin ja tehokkaammin – ja siihen me Brionella olemme sitoutuneet joka päivä.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


WhatsApp_icon 2.png
bottom of page