Den flexibla produktionscellen FlexCell med fiberlaser + bockautomat + kantpress ger en oslagbar konkurrensfördel i tillverkningen av tunnplåtsdelar

Flexcell kombinerar det bästa av bockautomaten och kantpressen i tunnplåtsproduktionen

Bockautomaten P4Lean och kantpressen B3 ATA bildar tillsammans den flexibla produktionscellen Flexcell för bockning av tunnplåtsdelar. Denna tunnplåtscell kombinerar bockautomatens och kantpressens bästa egenskaper. Brione har också kombinerat L5-fiberlaserns supersnabba laserbearbetning med bockningsautomatiken. Förformstycken av tunnplåt skärs ut med L5-fiberlasern och skickas genast vidare till bockning utan mellanförvaring. På detta sätt får vi en unik flexibilitet och effektivitet i vår tunnplåtsproduktion.

åttnoggrannheten hör till de bästa i branschen. Med vår produktionscell kan vi tillverka kundernas tunnplåtsdelar direkt, utan särskilda testexemplar.  P4-bockautomaten och kantpressen B3 ATA använder aktiv MAC-vinkeljustering för att mäta bockningen. Tack vare funktionerna för mätning och självkorrigering är bockningarnas dimensioner alltid korrekta för alla tunnplåtsdelar, redan från det första exemplaret.

Kantpressen B3 ATA och bockautomaten P4Lean har automatiska funktioner för byte av verktyg. På så sätt har man helt kunnat eliminera tiden för monteringen av verktyg, och tunnplåtsdelarna blir klara betydligt snabbare. Bearbetningsordningen för produkterna påverkar inte produktiviteten i tillverkningen, vilket skapar utmärkt konkurrenskraft och produktivitet för kunderna även i tillverkningen av mycket små produktionsserier. 

Bearbetningsprogram för alla maskiner i FlexCell-cellen utarbetas på distans från kontoret. Maskinoperatören behöver bara koncentrera sig på produktionen. OPS-programvaran förenar bockautomaten, kantpressen och fiberlasern till en enda maskin. OPS ställer in de korrekta verktygsinställningarna för maskinerna för nästa skede och instruerar operatören på en stor skärm.

Den flexibla produktionscellen FlexCell ger oöverträffade fördelar i tillverkningen av tunnplåtsdelar: 
  • Produktiviteten ökar
  • Inga separata inställningstider behövs för bockningarna
  • Mycket snabba bearbetningstider per exemplar
  • Inga särskilda testexemplar behövs
  • Flexibel LEAN-produktionsplan
  • Snabb produktionstid och oavbruten produktion

Kontrollera om just dina produkter kan tillverkas med vår flexibla FlexCell-produktionscell. Läs mer

KONTAKTBEGÄRAN

Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig

Namn

E-postadress

Meddelande